Dansleiding

Sibylle Helmer


Sibylle Helmer (1968) heeft de LCA kaderopleiding tot volksdansdocent gevolgd bij Bianca de Jong en in 1990 afgerond. Ze is begonnen met volksdansen op haar 13e en geeft les vanaf haar 16e jaar eerst aan kinderen, later aan volwassenen en demonstratiegroepen. Ook heeft zij les gegeven in België, Engeland en de VS.

Om bij te blijven volgt ze veel dansdagen van (buitenlandse) docenten in Nederland, maar gaat ze ook regelmatig naar het buitenland om daar de dansen te leren en van de cultuur die bij de dansen hoort. Met name in Bretagne is zij veel geweest.Tevens heeft zij zich de laatste jaren gespecialiseerd in dansen uit Albanie. 

Sibylle heeft meegewerkt aan de samenstelling van een internationaal dansprogramma op cd van Mix 7, 8, 9, 10 en 5 x 5, allemaal uitgegeven door Syncoop. In 2009 heeft zij een CD Et voilà! uitgebracht (ook bij Syncoop) met vooral zelf samengestelde dansen, gebaseerd op 30 jaar danservaring.

Naast het lesgeven organiseert zij dansdagen o.a. voor kader, en dansweekenden waaronder de Driekoningencursus, het Bijzonder Bulgaars Weekend en Zomerfestival.

Sinds 2010 geeft zij les bij At va'ani en met veel plezier.


(foto Wijnand Karel)